Meerderheid Oosterzele stemt voorstel elektrische laadpalen weg

Open Vld plus-raadsleden Filip Michiels en Pascal Fermon agendeerden op de gemeenteraad van 17 december een principevoorstel over de onderzoek naar de aanschaf van elektrische laadpalen in de gemeente Oosterzele. “Door ons voorstel kunnen we dus die vicieuze cirkel van geen laadpalen wegens geen voertuigen en omgekeerd doorbreken,” stellen de liberalen. “Heel wat besturen beginnen aandacht te schenken aan alternatieve vormen van energiegebruik. De gemeente beschikt reeds over een elektrische wagen, maar nog niet over een elektrische laadpaal op openbaar terrein.”

Lees verder

Oosterzeelse inwoners betalen uitzonderlijk veel voor afvalverwerking

Bestuursakkoord verbroken – belastingverhoging bewezen

“Geen belastingverhoging”, het was één van de belangrijkste speerpunten van het bestuursakkoord van de CD&V/N-VA. Toch blijkt vandaag zwart op wit dat de meerderheid deze belofte breekt.

Door de tariefverhoging inzake afvalverwerking, die de meerderheid begin 2014 doorvoerde, blijkt nu dat de inwoners buitengewoon veel meer zelf betalen dan alle inwoners uit het werkingsgebied.

Lees verder

Ondanks unanimiteit, geen zebrapad aan station Scheldewindeke

Filip pleit reeds geruime tijd voor een zebrapad aan het station van Scheldewindeke. Ondanks unanimiteit hierover binnen de Oosterzeelse gemeenteraad én positief advies van zowel de politie als de verkeersdeskundige ligt het Vlaams gewest dwars. Daarom hielden meerderheid en oppositie op vrijdag 9 mei een gezamenlijke actie aan het station van Scheldewindeke. Ook voorstander van een zebrapad. Stuur dan een vraag in die zin naar het Vlaams Gewest…

Lees verder

Elk constructief voorstel uit de oppositie wordt van tafel geveegd

De Oosterzeelse CD&V/N-VA-meerderheid heeft Open Vld plus-fractieleider Filip Michiels laten weten niet gewonnen te zijn voor de invoering van een maandelijkse GABY. Michiels had op 7 januari voorgesteld om deze beloning maandelijks uit te reiken aan een inwoner van de gemeente die zich positief inzet voor het milieu.

De GABY zou daarmee een positieve tegenhanger worden van de GAS-boetes, waardoor inwoners dus niet enkel – terecht – negatief beboet kunnen worden voor niet naleving van reglementen, maar waardoor de inwoners die zich positief inzetten, ook beloond kunnen worden met een bon ter waarde van 25 euro, die elke maand wordt uitgereikt. (lees meer hier)

Lees verder

Oosterzele hijst eindelijk regenboogvlag

Het gemeentebestuur van Oosterzele zal volgende maand, 17 mei op IDAHOT-dag, voor het eerst de regenboogvlag hijsen. Open Vld plus-fractieleider had daar in het verleden meermaals toe opgeroepen, maar kreeg steevast nee op het rekest. Filip Michiels vernam nu van Cavaria dat het gemeentebestuur dit jaar de vlag wél zal hijsen.

Zowel in 2013 als 2014 weigerde de CD&V/N-VA-meerderheid in te gaan op de vraag van Michiels om, net als meer dan 200 andere gemeenten in Vlaanderen de regenboogvlag te hijsen op 17 mei. (lees meer hier)

Door de vlag op te hangen toont een bestuur haar solidariteit met de holebi- en transgendergemeenschap. Ze beklemtonen zo dat ze deze minderheid in hun beleid een zichtbare plaats willen geven. Op deze manier tonen lokale beleidsmakers dus dat ze holebi’s en transgenders een warm hart toedragen.

Lees verder

Haalbaarheid mobilhomeparking in Oosterzele wordt onderzocht

In de raadszitting van 26 maart keurde de gemeenteraad van Oosterzele een principevoorstel goed van oppositiefractie Open Vld plus over de inrichting van een mobilhomeparking in Oosterzele.
Oosterzele ligt aan de poort van de Vlaamse Ardennen, is een molengemeente, heeft nog een ambachtelijke jeneverstokerij en staat gekend om de Balegemse steengroeven,- en haar talrijke wandelroutes. De gemeente heeft heel wat horeca-zaken en ook het aantal bed- & breakfast-zaken neemt stilaan toe.
Ook het reizen met mobilhomes kent een groeiend succes. De troeven zijn duidelijk: reizen met een mobilhome, dat is pure vrijheid.

Lees verder

Rookmelder bij de geboorte van eerste kind

Op de gemeenteraad van 28 januari hebben Carine Schamp en Filip Michiels een voorstel gelanceerd over het verdelen van rookmelders aan ouders bij de geboorte van een eerste kind

Toegevoegd punt – gemeenteraad 28 januari 2015
Op voorstel van Filip Michiels en Carine Schamp:
Principebeslissing over het verdelen van rookmelders aan ouders bij de geboorte van een eerste kind

Lees verder

Ik help Filip

Op 25 mei neemt Filip deel aan de regionale verkiezingen. Hij staat op de 17e plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Campagne is ploegwerk…en alle hulp is welkom. Wil jij ook je steentje bijdragen om er een succes van te maken?

Zoals je wellicht weet zijn er op 25 mei Europese, federale en gewest- en gemeenschapsverkiezingen.

Ik heb de voorbije 8 jaar als parlementair medewerker het Vlaams parlement heel goed leren kennen. Ik heb me – achter de schermen – ingezet om onze partij te helpen vertegenwoordigen. Na 2 lokale verkiezingscampagnes in Oosterzele neem ik nu voor het eerst zelf deel aan deze regionale verkiezingen.

Het provinciaal bestuur van Open Vld heeft mij aangeduid om onze partij te vertegenwoordigen. Ik sta op de 17e plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement.

Campagne is ploegwerk. En vele handen maken licht werk. Daarom wil ik je vragen of ik op jouw steun mag rekenen? Want alle hulp is welkom, hoe klein die ook mag zijn.

Helpen kan op verschillende mogelijkheden. Klik op IK HELP en daar kan je aangeven hoe jij je steentje wil bijdragen.

Alvast bedankt

Groeten,

Filip