Over

Hallo,

 

Ik ben Filip Michiels, fractieleider in de Oosterzeelse gemeenteraad van een 8-koppige fractie Open Vld plus. In 2006 werd ik, toen 25 jaar, verkozen tot jongste gemeenteraadslid als 19e kandidaat op de lokale SVVO lijst. Ik had toen naam gemaakt bij de scouts van Scheldewindeke en als vertegenwoordiger van de jeugdbewegingen in de Oosterzeelse jeugdraad, waar ik secretaris was tot ik gemeenteraadslid werd. Ik ben mede oprichter en voorzitter van het kermiscomité de Windeekse Groenbuiken en voorzitter van 11.11.11 Oosterzele. Daarnaast ben ik een product van de Oosterzeelse muziekschool. Ik was de eerste afgestudeeede violist aan de plaatselijke muziekschool en volgde ook 6 jaar piano. Verder hou ik ook van koken, bakken, lekker eten en fietsen.

Ik was voor het eerst kopman voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 de lijst van SVVO (Samen voor Vernieuwing en Verandering in Oosterzele), het kartel van liberalen, socialisten en onafhankelijken. Onze fractie behaalde toen 29,7% van de stemmen, goed voor 7 zetels in de gemeenteraad. Persoonlijk kreeg ik 1489 voorkeurstemmen. Na de verkiezingen werd de SVVO-fractie omgevormd tot Open Vld plus.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2018 groeide onze ploeg met 34% uit tot een fractie met 34% van de stemmen. We konden nipt de absolute meerderheid niet breken. Persoonlijk behaalde ik als lijsttrekker 1855 voorkeurstemmen. Daarmee werd ik de tweede populairste politicus van Oosterzele.

Bij mijn deelname aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement was ik in 2014 en 2019 goed voor respectievelijk 5509 en 5060 voorkeurstemmen.

Na mijn studies hotelmanagement en marketing, kreeg ik al vroeg in  de kans om zijn politieke passie ook professioneel waar te maken als parlementair medewerker van achtereenvolgens Patrick Lachaert, Sven Gatz, Sas Van Rouveroij, Bart Tommelein en Egbert Lachaert in het Vlaams Parlement.

Na de verkiezingen van 2014 (waarbij ik op een 17e plaats op de Vlaamse lijst zelf 5509 voorkeurstemmen behaalde), werd ik door Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel) gevraagd om zijn raadgever voor Jeugd te worden op zijn kabinet. Na de verkiezingen van 2019 werd ik raadgever Mobiliteit en Fietsbeleid op het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters.