Over

Hallo,

 

Ik ben Filip Michiels, fractieleider in de Oosterzeelse gemeenteraad van een 7-koppige fractie Open Vld plus. In 2006 werd ik, toen 25 jaar, verkozen tot jongste gemeenteraadslid als 19e kandidaat op de lokale SVVO lijst. Ik had toen naam gemaakt bij de scouts van Scheldewindeke en als vertegenwoordiger van de jeugdbewegingen in de Oosterzeelse jeugdraad, waar ik secretaris was tot ik gemeenteraadslid werd. Ik ben mede oprichter en voorzitter van het kermiscomité de Windeekse Groenbuiken en voorzitter van 11.11.11 Oosterzele. Daarnaast ben ik een product van de Oosterzeelse muziekschool. Ik was de eerste afgestudeeede violist aan de plaatselijke muziekschool en volgde ook 6 jaar piano. Verder hou ik ook van koken en lekker eten.

Ik was kopman voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 de lijst van SVVO (Samen voor Vernieuwing en Verandering in Oosterzele), het kartel van liberalen, socialisten en onafhankelijken. Na de verkiezingen werd de SVVO-fractie omgevormd tot Open Vld plus.

Na mijn studies hotelmanagement en marketing, kreeg ik al vroeg in  de kans om zijn politieke passie ook professioneel waar te maken als parlementair medewerker van achtereenvolgens Patrick Lachaert, Sven Gatz, Sas Van Rouveroij, Bart Tommelein en Egbert Lachaert in het Vlaams Parlement. Na de verkiezingen van 2014 (waarbij ik op een 17e plaats op de Vlaamse lijst zelf 5509 voorkeurstemmen behaalde), werd ik door Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel) gevraagd om zijn raadgever voor Jeugd te worden op zijn kabinet.