Oosterzele kindvriendelijke gemeente in 2016?

Vandaag, 21 oktober, werd voor het eerst in Vlaanderen het label “kindvriendelijke steden en gemeenten” uitgereikt. O.m. Gent en Wetteren behaalden het label. In volgende vraag aan het gemeentebestuur van Oosterzele, pleit ik ervoor dat Oosterzele in de volgende indienronde meedingt naar het Vlaamse label “kindvriendelijke gemeente.”

Schriftelijke vraag van Filip Michiels aan het college van burgemeester en schepenen.

Vandaag werd voor het eerst in Vlaanderen het label “kindvriendelijke steden en gemeenten” uitgereikt. O.m. onze buurgemeente Wetteren behaalde het label.

Om de twee jaar zal een label uitgereikt worden aan de steden en gemeenten die aantonen dat ze een lange termijn ambitie hebben om te werken aan de kindvriendelijkheid van hun beleid. Lange termijn wil zeggen dat de ambitie vertaald is in een groot draagvlak en een strategische verankering.

Je krijgt het label door een portfolio op te maken waarin je enkele criteria aantoont. Deze criteria vormen de kernelementen van een kindvriendelijke stad of gemeente. Je leest meer over de criteria onder ‘portfolio’.

De criteria aantonen betekent voor de meeste steden en gemeenten een intensief proces afleggen. Hoe intensief hangt af van de ‘startsituatie’. Om je te helpen om het proces vorm te geven, ontwikkelden we instrumenten die je terug vindt onder het luik ’toolkit’.

De aangeboden instrumenten zijn geen doel op zich, maar staan in functie van de criteria uit de portfolio. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de criteria op een andere manier aan te tonen.

De volgende indienronde voor portfolio’s is in 2016 om steden en gemeenten de kans te geven om in 2014-2015 het uitgebreide traject te doorlopen.

Ik wil dan ook vragen of het gemeentebestuur van Oosterzele bereid is zich kandidaat te stellen om dit traject te doorlopen.

Filip Michiels
Fractievoorzittter Open Vld plus

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *