Binnenkort mobilhome-parking in Oosterzele?

Op de gemeenteraad van woensdag 26 maart 2014 agendeert Filip samen met zijn collega’s van de Open Vld plus-fractie een voorstel om een mobilhome-parking in te richten met faciliteiten, om campertoeristen naar het landelijke Oosterzele te lokken en zo kennis te laten maken met de toeristische troeven van Oosterzele.
Principebeslissing over het inrichten van een mobilhomeparking in Oosterzele

TOELICHTING

Oosterzele is een landelijke gemeente en het is – wellicht bij iedereen – de intentie om dit landelijk karakter zo veel mogelijk te bewaren. Die landelijkheid is één van onze troeven. We staan daarnaast gekend als “molengemeente”, beschikken over – én zijn trots op – een ambachtelijke jeneverstokerij. Verder staan we gekend om de Balegemse steengroeven, onze talrijke wandelroutes én beschikken over heel wat horeca-zaken. Ook het aantal bed- & breakfast-zaken neemt stilaan toe.

We moeten trots zijn op onze gemeente én trachten om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van alles wat we te bieden hebben.

Ook het reizen met mobilhomes kent een groeiend succes. De troeven zijn duidelijk: reizen met een mobilhome, dat is pure vrijheid.

Op de openbare weg vallen mobilhomes onder de parkeerregels van de wegcode. Ze mogen parkeren op plaatsen waar ook personenwagens dat mogen, behalve als er een verbodsbord staat voor mobilhomes. Maar het is voor mobilhome-gebruikers wenselijk dat ze over een speciaal daarvoor ingerichte parking kunnen beschikken.

Dergelijke staanplaatsen beschikken over een sanitaire zuil en elektriciteit waar – tegen betaling – gebruik van kan gemaakt worden, alsook over een lozingspunt.

Dergelijke standplaatsen komen gespreid over het land voor. Vlaanderen kent er inmiddels een kleine 60, waarvan een 10-tal in Oost-Vlaanderen. Het inrichten van zo’n standplaats zou dus nieuwe toeristen naar onze landelijke gemeente kunnen brengen. Vandaar het voorstel om de haalbaarheid hiernaar te onderzoeken. De inrichting en het gebruik van de sani-blokken betaalt zichtzelf terug, door een jeton-systeem waarop gebruikers zijn aangewezen.

Dit principe-voorstel beoogt dus het akkoord om verder onderzoek op te starten naar een geschikte locatie om een mobilhome-standplaats in Oosterzele in te richten.

De raad,

Op voorstel van de Open Vld plus-fractie

BESLUIT:

  • Artikel 1: De gemeenteraad van Oosterzele verklaart zich principieel akkoord met de inrichting van een mobilhome-parking op haar grondgebied.
  • Artikel 2: De initiatiefnemers van dit voorstel bekijken, in samenspraak met de dienst ruimtelijke ordening, naar de haalbaarheid van eventuele locaties voor de inrichting van dergelijke standplaats.
  • Artikel 3: Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan dienst ruimtelijke ordening

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *