Minister Lydia Peeters investeert in 2021 voor 4,25 miljoen euro in verkeersveiligheid en fietsbeleid in Oosterzele

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) maakte recent haar Geïntegreerd investeringsprogramma 2021 bekend en wil daarmee het hoog investeringsritme aanhouden binnen haar beleidsdomein en wordt daarin versterkt door de relancemiddelen.

“Het relanceplan moet de Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen een boost geven na corona. Door als wegbeheerder in 2021 te investeren in fietsinfrastructuur, verkeersveiligheid en duurzaamheid zorgen we voor een sterke impuls voor de wegen- en waterbouwsector. Het Geïntegreerd Investeringsprogramma (GIP) laat toe om investeringen gerichter en efficiënter te plannen, met scherpe uitvoeringstermijnen,” zegt minister Peeters.

De mobiliteitsminister voorziet in 2021 meer dan 5,5 miljard euro aan investeringen voor haar beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. Het overzicht van al die investeringen wordt gebundeld in het geïntegreerd investeringsprogramma (GIP). Op die manier is het mogelijk de investeringen van de verschillende entiteiten op elkaar af te stemmen, de beschikbare middelen efficiënter in te zetten en creëren we synergiën.

Ook voor Oosterzele worden in 2021 budgetten voorzien voor 2 belangrijke dossiers, zo vernam Oosterzeels fractieleider Filip Michiels (Open Vld plus) van minister Lydia Peeters:

• om de fietsinfrastructuur te voorzien langs een deel van de N465 a in Oosterzele wordt in 2021 een studie uitgevoerd. Hiervoor trekt minister Peeters 250.000 euro uit.

• om onteigeningen te kunnen doen inzake de realisatie van de herinrichting van de N42 tussen Wetteren en Oombergen wordt 4 miljoen euro voorzien. Die onteigeningen moeten er voor zorgen dat op een redelijke termijn de herinrichting van de weg kan gebeuren om te zorgen voor een verkeersveiligere inrichting van deze belangrijke verbindingsweg.

Filip Michiels (Open Vld plus Oosterzele): “Met deze investeringen voor in totaal 4,25 miljoen euro in 2021 worden belangrijke stappen vooruit gezet in de realisatie van 2 belangrijke dossiers in Oosterzele. Deze zullen de fiets- en verkeersveiligheid in Oosterzele een enorm stuk vooruit helpen, voor projecten waar het Vlaams Gewest voor bevoegd is.