Vraag om uitleg over de niet-deelname aan de Buitenspeeldag

De buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 18 april, dag van de gemeenteraad, en opnieuw neemt Oosterzele dit jaar niet deel. Wel organiseert de gemeente op 24 juni – bij de start van de zomer – de superkinderdag. Promotie voor buiten spelen hoeft niet beperkt te blijven tot één dag.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, KADET, Studio 100 TV, VVJ vzw (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten), ISB vzw (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en de Vlaamse overheid.

Het is een jaarlijkse feestdag van het buiten spelen en sporten. Met de steun van maar liefst zes kinderzenders worden kinderen gestimuleerd om de televisie een namiddag aan de kant te schuiven en naar buiten te trekken om te ravotten. De zenders gaven gedurende de paasvakantie heel wat aandacht aan deze boodschap.

Al voor de 11de keer op rij kan je heel breed in Vlaanderen en Brussel dan een hele woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten. In het verleden heeft onze fractie reeds gevraagd om deel te nemen aan deze Vlaamse actiedag. 257 gemeenten en steden nemen hieraan deel.

Deze buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 18 april, dag van de gemeenteraad, en opnieuw neemt Oosterzele dit jaar niet deel. Wel organiseert de gemeente op 24 juni – bij de start van de zomer – de superkinderdag.

Promotie voor buiten spelen hoeft niet beperkt te blijven tot één dag.

Vandaar de vraag: Waarom neemt Oosterzele – als één van de weinige gemeenten in Vlaanderen – niet deel aan deze jaarlijkse buitenspeeldag?