Dieren nóg sneller in veiligheid bij brand?

Filip heeft in een schriftelijke vraag aan het College van Burgemeester en Schepenen gevraagd of het bestuur het idee genegen is om stickers ter beschikking te stellen waarop bewoners kunnen aanduiden hoeveel dieren er mogelijks aanwezig zijn in hun woning. Zo kunnen brandweerploegen bij calamiteiten in een oogopslag zien hoeveel dieren ze kunnen aantreffen en, wanneer de situatie het toelaat, de huisdieren veilig en wel bij hun baasjes brengen.

Schriftelijke vraag  van raadslid Filip Michiels aan het College van Burgemeester en Schepenen over het in veiligheid brengen van huisdieren

Binnenkort verkoopt brandweerzone Westhoek, als eerste hulpverleningszone van België, stickers waarop bewoners kunnen aanduiden hoeveel dieren er mogelijks aanwezig zijn in hun woning.

Zo kunnen brandweerploegen bij calamiteiten in een oogopslag zien hoeveel dieren ze kunnen aantreffen en, wanneer de situatie het toelaat, de huisdieren veilig en wel bij hun baasjes brengen.

Ook onze brandweerdiensten leveren steeds alle mogelijke inspanningen om ook huisdieren in veiligheid te brengen.
Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

1. Hoe staat het College van Burgemeester en Schepenen tegenover een initiatief waarbij bewoners de aanwezigheid van huisdieren kunnen kenbaar maken?

2. Bent u bereid te laten nagaan of een gelijkaardig initiatief als in de zone Westhoek ook bij ons ingang kan vinden?

 

Filip Michiels
Oosterzele, 5 oktober 2017