Haalbaarheid mobilhomeparking in Oosterzele wordt onderzocht

In de raadszitting van 26 maart keurde de gemeenteraad van Oosterzele een principevoorstel goed van oppositiefractie Open Vld plus over de inrichting van een mobilhomeparking in Oosterzele.
Oosterzele ligt aan de poort van de Vlaamse Ardennen, is een molengemeente, heeft nog een ambachtelijke jeneverstokerij en staat gekend om de Balegemse steengroeven,- en haar talrijke wandelroutes. De gemeente heeft heel wat horeca-zaken en ook het aantal bed- & breakfast-zaken neemt stilaan toe.
Ook het reizen met mobilhomes kent een groeiend succes. De troeven zijn duidelijk: reizen met een mobilhome, dat is pure vrijheid.

“Daarom ben ik tevreden dat de gemeenteraad zich akkoord verklaarde met het onderzoek naar de haalbaarheid van een mobilhomeparking,” stelt initiatiefnemer, Filip Michiels (Open Vld plus), “Onze gemeente is een landelijke gemeente. Net die landelijkheid is één van onze troeven en moeten we ten volle uitspelen, ook naar de mobilhome-gebruikers toe.”

Op de openbare weg vallen mobilhomes onder de parkeerregels van de wegcode. Ze mogen parkeren op plaatsen waar ook personenwagens dat mogen, behalve als er een verbodsbord staat voor mobilhomes. Maar het is voor mobilhome-gebruikers wenselijk dat ze over een speciaal daarvoor ingerichte parking kunnen beschikken. “Laat het wel duidelijk zijn,” vult Michiels aan, “ het is niet de bedoeling om van dergelijke parking een nieuw soort doortrekkersplaats voor zigeuners te maken. Het initiatief is gericht op het aantrekken van toeristen.”

Dergelijke staanplaatsen voor mobilhomes beschikken over een sanitaire zuil en elektriciteit waar – tegen betaling – gebruik van kan gemaakt worden, alsook over een lozingspunt.

Het principevoorstel werd goedgekeurd door alle Oosterzeelse partijen behalve Groen. Nu zal verder onderzoek worden opgestart naar de haalbaarheid en een eventueel geschikte locatie om een mobilhome-standplaats in te richten. De meerderheid bracht een constructief amendement aan om voor het onderzoek naar de haalbaarheid samen te werken met de provinciale dienst toerisme regio Vlaamse Ardennen. Ook dat werd goedgekeurd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *