Vraag om uitleg over de niet deelname aan de Erfgoeddag

Komende zondag, 22 april, is het de jaarlijkse erfgoeddag. Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod.

Erfgoeddag is een sensibiliseringsactie rond cultureel erfgoed voor publiek, sector, pers en beleid in Vlaanderen en Brussel. Het evenement streeft ernaar dat iedereen op een eigentijdse, kwalitatieve en zinvolle manier omgaat met het cultureel erfgoed in zijn dagelijkse omgeving. Dit jaar rond het thema ‘Kiezen’.

Oosterzele was in het verleden een grote trekker binnen de erfgoedwerking van de erfgoedcel, die haar zetel bovendien heeft in het Erfgoedhuis in Moortsele.

Voor het tweede jaar op rij stellen we vast dat er geen activiteiten ingepland staan in Oosterzele op de Vlaamse Erfgoeddag. Heel wat andere (buur)gemeenten uit de erfgoedcel Viersprong werken wel een mooi programma uit.

Vandaar volgende vragen

  1. Welke inspanningen heeft het bestuur de voorbije 2 jaar ondernomen om ook activiteiten uit te werken in onze eigen gemeente op de Vlaamse Erfgoeddag?
  2. De inspanningen die de erfgoedcel zelf doet zijn aanzienlijk, maar waarom zijn de inspanningen voor het Oosterzeelse erfgoed door het eigen bestuur zienderogen verminderd?